Kas ETV lasi tänavuse Eesti Laulu saatega lati alla?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Winny Puhh
Winny Puhh Foto: Jelena Rudi

Eile otse-eetrisse jooksnud Eesti Laul 2013 esimene poolfinaal tekitas Elu24 lugejates ja televaatajates mitmeid küsimusi ning pani õlgu kehitama - kas selline saade ongi Eesti Rahvusringhäälingu tase? Või hakkab Eesti Laul aasta aastalt kvaliteedis järeleandmisi tegema?

Stuudiokujunduses nägime juba möödunud aastast tuttavaid elemente ja värvigammat. Isegi lavakujundus sarnanes eelmise aasta lahendusele.

Saatejuhi ametisse määrati Anu Välba, kes sai ülesandega küll professionaalselt hakkama, kuid ei sobitunud absoluutselt saate olemusse ja «mõjus ründava vihase poisikesena», kirjutas üks lugeja. Tekitas küsimuse, et kas selline valik oli «mugav ja lihtne» ning ei viitsitud kellegi teise otsimisega tegeleda?

Laulud lauludeks. Aga kuidas saab küll nii olla, et Marilyn Jurmanil on igal võistlusaastal hetkeks, mil peab lugu otse esitama, «hääl ära» nagu ta ise ütleb. Võib-olla on see tal kogu aeg ära? Arusaadavalt valitakse laulu, kuid laulud esitatakse ju stuudioversioonidena, mida kuulates ei saa esiti aimugi sellest, kuidas laulja selle laulmisega laval hakkama saab.

Saate tempo ja dünaamika hüplikkus, suvaliselt kokkulapitud vaheklipp Ott Leplandist ja Maarja-Liis Ilusast pani lihtsalt kokkuvõttes õlgu kehitama. Meeleolu üritati nii pingutatult lõbusaks ja rõõmsaks muuta, et see kukkus välja halekurvalt.

Kui Eesti Laulu idee oli algselt rikastada Eesti muusikamaastikku nimetades end aasta suurimaks muusikasündmuseks, siis esimene poolfinaal küll sellist muljet ei jätnud.

Mida arvad sina, kas ETV teeb Eesti Laulu tootmisega juba esimesi järeleandmisi?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles