Selgusid Eesti Laulu viimased viis finalisti

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laulu teine poolfinaal
Eesti Laulu teine poolfinaal Foto: Jelena Rudi

Eesti Laulu teisest poolfinaalist pääsesid edasi Liisi Koikson ja Söörömöö, Birgit Õigemeel, Rolf Roosalu, Rasmus Rändvee & Facelift Deer ning Põhja-Tallinn.

Eesti Laul 2013 produtsendi Heidy Purga sõnul võib tänast poolfinaali pidada läbi aegade tugevaimaks. «Täna võistles finaalikohtade eest kümme silmapaistvat artisti, kelle hulgast oleks ilmselt iga muusikasõber soovinud lõppvõistlusele hääletada rohkem kui ette nähtud viis,» rääkis Purga. «Enne saadet oli tõesti raske ennustada, kes pälvivad žürii ja televaatajate poolehoiu.» Selle põhjal võib saate produtsendi hinnangul ennustada, et ka finaalist kujuneb põnev vaatemäng.

Teise poolfinaali artistid ja laulud

1. Liisi Koikson ja Söörömöö, «Üle vee»

Liisi, kes saabus just üle vee Inglismaalt, rääkis, et inglased on talle õpetanud avameelsust ja suhtlemist. «Seal suheldakse kõigiga ühtemoodi ja kõik on sõbrad. Samas ei saa ju kõik sõbrad olla ning see on mind õpetanud väärtustama päris suhteid,» rääkis lauljatar.

2. Birgit Õigemeel, «Et uus saaks alguse»

Birgit avalikustas, et viimane postitus, mille ta Facebooki tegi, oli pilt sealtsamast stuudiost, millel ta suudles üht rohelise mütsiga mehikest. Facebookis käib ta päris tihti ja postitab põhilistelt muusikaga seotud asju.

3. Tenfold Rabbit, «Balance Of Water & Stone»

Marko Reikop uuris, mida teeks Tenfold Rabbiti solist, kui ta saaks teda pilguga hüpnotiseerida. «Kõigepealt laseks sul kirjutada kogu oma maise vara minu nimele, sellele lisaks paneks su rahastama meie järgmist plaati ja ma võtaks sinu saatejuhikoha «Ringvaates»,» rääkis Andres Kõpper.

4. Liis Lemsalu, «Uhhuu»

Liis selgitas, et ta üritab alati positiivsele tähelepanu pöörata, mistõttu ta ei teagi, mis on staariks olemise juures kõige raskem. Küsimusele, miks ta eesti keeles ei laula, ta otseselt ei vastanud, kuid jättis lahtiseks võimaluse, et mõni tema tulevane singel võib eesti keeles siiski kõlada.

5. Marie Vaigla, «Maybe»

Marie ei mäleta, millal ta viimati võibolla ütles, kuid täna on ta seda öelnud vähemalt 47 korda. Ta ütleb tihti võibolla ja võibolla see oligi inspiratsioon selle loo kirjutamiseks.

6. Rasmus Rändvee & Facelift Deer, «Dance»

Reikop uuris, miks Rasmus jälle võita tagab. «Ema käsib!» teatas Rasmus.

7. Rolf Roosalu, «With U»

Reikop küsis, miks Rolf endale kergemat laulu ei kirjutanud. «Võibolla sellepärast, et selle laulu sõnum on lihtne,» sõnas laulja. Rolf kinnitas ka, et pisaraid ta sageli ei vala: «Ma pole eriline piripill. Mulle meeldivad teistsugused pillid.»

8. Flank, «Missing Light»

«Sa oled Lõuna-Eestist pärit. Kas tunned end siin Tallinnas tõelise mägilasena?» uuris Reikop. «Ahah, see on üks nendest provotseerivatest küsimustest, et Tallinn versus Tartu. Mulle meeldib mõlemas kohas olla, kuna ma armastan vett. Tallinnas on meri ja Tartus Emajõgi,» jäi Flanki solist poliitiliselt korrektseks.

9. Neogeen, «Lune Sournoise»

Suhteliselt tundmatu Neogeeni solist seletas, et kuigi tuntus ja tutvused mängivad ikka elus rolli, et meeldi talle neid ära kasutada: «Mulle meedib pigem ise pusida ja oma rida ajada.»

10. Põhja-Tallinn, «Meil on aega veel»

«Püüan alati aega leida enda lähedaste jaoks, aga viimasel ajal ei tule hästi välja,» tunnistas lauljatar Maia. Räppar Jaanus rääkis Reikopi küsimisele vastates: «Tallinna põhjakiht on Põhja-Tallinn. See, kust me kõik pärit oleme. Rentslist, kõige mustemast kohast, kust me üritame välja tulla.»

Žürii lemmikud olid Flank, Liis Lemsalu, Tenfold Rabbit, Liisi Koikson ja Söörömöö ning Marie Vaigla. Žüriisse kuuluvad Lenna Kuurmaa, Valner Valme, Mart Niineste, Ithaka Maria Rahula, Owe Petersell, Kadri Voorand, Janek Murd, Olav Osolin, Kristo Rajasaare, Els Himma ja Heini Vaikmaa.

Sarnaselt esimesele poolfinaalile valitakse viis finalisti välja žürii ja rahvahääletuse kombinatsioonina. Esmalt annavad stuudios viibivad muusikaasjatundjad hinnangu, mille põhjal tekib pingerida. Sarnane edetabel koostatakse ka telefonihääletuse põhjal, millest võivad osa võtta kõik muusikasõbrad. Kaks tabelit liidetakse ning viis suurima toetuse saanud artisti pääsevad lõppvõistlusele, mis toimub 2. märtsil Nokia Kontserdimajas.

Rahvahääletuse tarvis avatakse laupäevase poolfinaali ajal telefoninumbrid, et soovijad saaksid enda lemmikule toetust avaldada.

Esimesest poolfinaalist said edasi Grete Paia, Kõrsikud, Teele & Tuuli & Ula, Winny Puhh ja Elina Born.

Hea lugeja, avalda arvamust - millised viis väärivad finaalikohta?

Vaata videoid allpool!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles