Birgit Õigemeel: lapsele saab sellest kõigest kunagi imelise loo rääkida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLMPM03: EUROVISIOON 2013 :MALMÖ, ROOTSI, 12MAY13.
Eurovisioon 2013 I poolfinaali proov. Birgit Õigemeel.
mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
TLMPM03: EUROVISIOON 2013 :MALMÖ, ROOTSI, 12MAY13. Eurovisioon 2013 I poolfinaali proov. Birgit Õigemeel. mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Birgiti proov läks plaanipäraselt ja homse esinemise suhtes Eesti esimene superstaar ja peagi emaks saav lauljatar südant ei valuta. Hoopis häält hoiab ta viimse piisani, kuid mõned väärtuslikud sõnad nõustus ta ka Postimehele jagama.

Kuidas sa prooviga rahule jäid?

Peab ütlema, et tundsin end täna väga hästi. Vokaalselt läks ka väga hästi. Šokk oli see, et pidin lava tagant lavale nii ruttu jõudma, et ma praktiliselt jooksin. See oli ootamatu. Loodan, et saan sinna homme varem, et ei pea päris hingeldades laulma hakkama. See natuke ehmatas. Minul ja poistel läks väga hästi, ja graafikaga oleme ka lõpuks rahul.

Mis selle graafikaga siis ikkagi oli? Miks seda kohe algul teile sobivaks ei saanud?

Tahtsime jah, et see oleks põhjamaine ja minna aina soojemaks nagu ka laul kasvab ja muutub soojemaks. Nägemused on erinevad, ütleksin. Ja meil tuli vaielda, et oma nägemuse headuses siinset tehnilist tiimi veenda. Nende jaoks on see suur show ja nad pidi lähtuma ka sellest, mis on enne meid ja pärast meid.

Kuna neis mõlemas kasutatakse palu siniseid toone, siis ei tahetud neid toone meile esiti anda. Pisike riik ja vaikse häälega, nagu me oleme. Lõpuks me vaidlesime selle endale siiski kätte. Ootasime sellest ehk veel rohkemat ja ilusamast. Aga lõpptulemusega oleme ka väga rahul.

Räägi, kuidas sündis see vaheklipp, mis juhatab sinu loo sisse?

Selle tegime kohe pärast Eesti Laulu võitu ja terve päev filmisime enne minu Dubai reisi. See käis hästi kiirelt. Rootsi tiim tuli Eestisse ja võttis minu tegemised üles. Idee oli tutvustada artisti ja seda, mida ma Eestis teen. Kuidas ma hommikul üles ärkan, teed joon, lähen tundi andma oma õpilasele.

Edasi jalutan ilusas vanalinnas, et jääks Eesti kaadreid ka sisse. Nad ei tahtnud muidugi väga riigipõhiselt seda klippi teha. Fookusesse pidi jääma ikkagi artist. Lõpuks tulid nad ka minu kontserdile ja tegid ka sealt klipi.

Elasid sa kaua Malmö Eurovisiooni siginasse-saginasse sisse?

Ei elanud. Jõudsime eelmise pühapäeva õhtul ja esmaspäeva hommikul pidime olema juba laval ja see tähendas ruttu sisse elamist. Malmö Arena on väga sarnane Saku Suurhallile ja kui Eestis oli Eurovisioon, siis väikese tüdrukuna osalesin ka ühes selles vaheettekandes. Seetõttu on mul see möll veel üsna selgelt meeles. Selle emotsiooni pealt oli lihtne ka siia tulla.

Oled sa kursis ka fännide ennustustega? Vaatasin, et viimase info kohaselt oleme 11. kohal, mis tähendab paraku nappi finaalist välja jäämist.

Ma ei ole eriti süvenenud, kuskilt ma olen ka seda sama infot kuulnud, aga ma pole täpselt aru saanud, kes siin ennustavad. Tean, et erinevatel aastatel on läinud erinevat moodi. Ma loodan, et ennustused ei lähe täide, ja loodame et saame vähemalt kümnenda koha. Väga ma neisse ennustustesse ei usu ka.

Esinemisjärjekorraga oled rahul?

Mina arvan, et see on väga hea, et kas kohe algul või täitsa lõpus. Keskmine esinemiskoht oleks olnud see, kus publik ja televaataja juba väsinud ja võib-olla üldse sööb samal ajal diivanil, pööramata tähelepanu, mis toimub teleris. Kui mulle see koht öeldi, siis mõtlesin, et küll on kehvasti. Aga nüüd mõtlen, et minu enda jaoks on hea, et algul, siis ei teki nii suurt närvi.

Sinuga koos pole laval kaasas üksnes tasutalauljad. Oled mõelnud, et see on üks imeline laps, kellele sa kunagi saad rääkida, kui tähtsal hetkel ta sinuga «kaasas oli»?

(Naerab südamest). Ja ma usun ka, et see on kunagi üks väga tore lugu, mida talle jutustada. Muidugi võtab see veel kaua aega, enne kui saan talle seda jutustada. Aga kahtlemata on see ääretult tore, et kõik nii lõpuks läks ja ma siin esinen.

Mida sa täna õhtul veel teed?

Teeme veidi hääleseadet, aga midagi suuremat plaanis pole. Lähme varakult hotelli puhkama. Homme tuleb tegus päev. Peab vara ärkama. Kella kolmest on esimene kontsert ja terve hommik möödub grimmi- ja juuksegraafiku järgi. Üritame jällegi hääleseadeks aega leida.

Ülejäänud ajal üritan olla võimalikult vait, sest rääkimine, eriti valjudes kohtades ja intervjuude andmine on väga väsitav.

--

Tänan Birgitit, et ta oma häält natuke ka meie peale kulutas ja soovime Postimehe Malmö meeskonna poolt talle külma närvi ja et kõik ikka hästi läheks!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles