Rootsi ajaleht hindas Eesti eurolugu kõrgeimate punktidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna esimeses poolfinaalis Eestit esindav Birgit Õigemeel koos taustalauljate Lauri Pihlapi (vasakult),     Kaido Põldma ja Raimondo Laikrega pühapäeva õhtul Malmös peetud Eurovisiooni avaüritusel punasel vaibal. Täna astub Birgit üles teisena.
Täna esimeses poolfinaalis Eestit esindav Birgit Õigemeel koos taustalauljate Lauri Pihlapi (vasakult), Kaido Põldma ja Raimondo Laikrega pühapäeva õhtul Malmös peetud Eurovisiooni avaüritusel punasel vaibal. Täna astub Birgit üles teisena. Foto: Mihkel Maripuu

Tänases Rootsi ajalehes Sydsvenskan saab lugeda Eurovisioonile pühendatud erilehte, kus on ajakirjaniku arvustustest koosnev ülevaade tänaõhtusest poolfinaalist. Kõrgeimad punktid jagati Eestile ja Hollandile.

«Kahel jalal laulev revolutsioon, kandmas pikka valget kleiti,» võiks kirjeldada Eesti esitust. Kõrgeneva tasakaalukusega esitab laulja klassikalise ballaadi. Slide-kitarr tõmbab rahulolevalt teki all keeli, ja pärast kolmikust tasutalauljate helistikumuutust annab Birgit Õigemeel kiusatusele vastu. Vastupandamatult magus ja esteetiline, kirjutab ajaleht Sydsvenskan. 

Ajakirjanik annab neli tärni Eestile ja Hollandile, kolm tärni Venemaale, Leedule, Iirimaale, Belgiale ja Moldovale. Kahe tärni vääriliseks peab ta Austriat, Sloveeniat, Horvaatiat, Taanit, Ukrainat ja Küprost. Ainult ühe tärniga pärgab ta Valgevene, Montenegro ja Serbia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles