Maiken: tundsin end täna laval nagu esimest korda

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seitsmes Eesti Laulu esineja oli Maiken oma loodud lauluga «Siin või sealpool maad». Maikeni võidu korral saadaks Eesti kolmandat aastat järjest Eurovisioonile jõulise eestikeelse ballaadi. Maikeni sõnul läks tänane esinemine väga hästi.

Kui Maikenilt küsida, kuidas oli tunne laulda otsustaval hetkel ja pärast mitmeaastast pausi, ütles ta, et see oli nagu esimene kord.

«Ma ei ole veel siiamaani kokku arvutanud, ma ei tea kust maalt loendamist alustada. Tunne oli täna selline, nagu oleks laval esimest korda,» ütles Maiken, kel lavale kaasa kogemustepagasit vedada ei olnud.

Täna tunneb Maiken end palju küpsemana kui aastaid tagasi. «Võib-olla on asi selles, et võtan laulmist nüüd teise emotsiooniga,» märkis ta.

Vana Maikeni tagaigatsejaid lohutab lauljatar sellega, et on ikka veel see sama inimene. «Ma ei ole aastatega muutunud, võib-olla on lihtsalt teine sisu sellel muusikategemisel.»

Lauluõpetajana Maiken teisi lauljaid vaadelnud pole, kuid usub, et kellegi üle nuriseda pole põhjust. «Ausaltöeldes on siin kõik väga profid koos ja superlauljad.»

Kui Maiken peaks minema Eurovisioonile, siis iseenda hääletreeneriks ta poleks. «Hääletreenerit on alati vaja. Mina soovitaks kõigile. Jah, ma tean, kuidas treenida - aga iseenda puhul oleks ikkagi vaja teist inimest kõrvale, kes oleks ka toeks, kes annaks kogu komplektile uue hingamise juurde. Aga ärme nii kaugele mõtle veel,» ütles Maiken.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles