Conchita Wurst saab kutseid ja tapmisähvardusi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Conchita Wurst
Conchita Wurst Foto: SCANPIX

Taanis Kopenhaagenis võitis selle aasta Eurovisiooni lauluvõistluse Austria esindaja, hambemega naine Conchita Wurst.

Taani on üsna seksuaalvähemuste sõbralik riik, kuid seda ei ole paljud teised riigid, edastab The Local.

«Euroopa kuninganna» tiitli saanud meesnaine saab nii esinemiskutseid kui ka tapmisähvardusi.

Teda on kutsutud esinema koos Lady Gagaga, astuma üles Oprah Winfrey jutusaates, kohtuma Hollywoodi filmitegijatega ning laulma New Yorgi homoparaadil.

Wurst osales täna Briti polulaarseimas telesaates The Graham Norton Show ning seda vaatas viis miljonit inimest. Hiljem kohtus ta Elton Johniga, kes soovib temaga koos laulu salvestada.

Briti tabloid The Sun maksis talle eksklusiivintervjuu eest 40 000 eurot.

Selle nädala pühapäeval võtavad laulja vastu Austria kantsler Werner Faymann ja kultuuriminister Josef Ostermeyer. Conchita Wurst esineb ka Viini ooperimaja väljakul.

Kuid mitte kõik ei ole sellest uuest transvestiidist staarist vaimustuses. Ta saab tuhandeid kirju, milles on vihkamine ja tapmisähvardused.

Facebooki on loodud isegi lehekülg No to Conchita ja sellel on 37 000 fänni.

Wursti kritiseeritaks ka Twitteris ja meediaväljaannete poliitikalehekülgedel. Austria parempoolsete sõnul on tema võit Austriale häbiks ning transvestiidist habemega naine on naeruväärne.

Rahvusvahelisel areenil on samuti palju neid, kes temasse just hästi ei suhtu. Türgi konservatiivne parlamendisaadik Volkan Bozkir teatas Twitteris: «Hea, et Türgi enam selles tsirkuses ei osale ja sellise friigiga koos ei ole».

Serbia televisioon nimetas Wursti tsirkusehobuseks ja värdjate show esinejaks.

Temast ei saanud ümber ka Venemaa, kus talle nõutakse sissesõidukeeldu. Venemaa võimuesindajad käisid välja isegi idee luua oma Euraasia lauluvõistlus, kus oleks heterod ning Wursti sugustel sinna asja ei oleks.

Venemaa ultraparempoolne poliitik Vladimir Žinrinovski nimetas Austria lauljat soota olendiks.

Conchita Wursti sõnul ei lase ta end vihkamisest häirida, see on teda vaid tugevamaks teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles