Galerii! Vaata, kes tõid viimasel hetkel oma lood Eesti Laulule

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Laul 2015 on juba täies hoos ning esmaspäeval, 1.detsembril kell 15 kukkus viimane tähtaeg, et tuua oma lood konkursile võistlema. Võistlusele laekus rekordiline arv lugusid - 219 muusikapala!

Täna lõppes lugude esitamine suurimale kodumaisele lauluvõistlusele Eesti Laul 2015. Kokku laekus 219 muusikapala. 
 
Tavaks on saanud, et laulud laekuvad viimasel minutil, kuid tänavu esitati erandina palju heliteoseid ka enne lõplikku tähtaega. Koos täna laekunud heliteostega on seitsme aasta jooksul lauluvõistlusele esitatud 1128 lugu.
 
Juba sellel neljapäeval valib žürii välja 20 parimat laulu. Poolfinalistid avalikustatakse neljapäeva õhtul kell 19.00 saates «Ringvaade». 
 

 
Eesti Laul 2015 produtsendi Heidy Purga sõnul on sellises mahus laulude esitamine Eesti Laulule väga suur kompliment. «Oleme aasta- aastalt olnud tõusulainel. Ma ei mäleta, et eelnevatel aastatel oleks enne laulude esitamise tähtaega toimunud nii palju otsest suhtlust erinevate artistidega. Küsimusi oli alates sobilikust laulu pealkirjast kuni reglemendi detailideni,» sõnas Purga. «Võib järeldada, et Eesti Laul on ainulaadne ja selle sündmuse järgi on mõistlik muusikutel oma plaane ka edaspidi seada. Samas on see ka märk, et televisiooni mõistes ei olegi oma muusikat võimalik väga kuhugi pakkuma minna.»
 
ETV meelelahutustoimetuse juhataja Mart Normet kinnitab, et esimene pilguheit laulutoojate nimistule on esinduslik.  «Uhke tunne on.Väikese liialdusega võib öelda, et kõik on kohal: nii vanad tuntud tegijad kui uued talendid. Konkurss tuleb äge,» rõõmustab Normet. «Poolfinaalid ja finaal toimuvad juba veebruaris, nii et veebruar 2015 saab olema Eesti Laulu kuu.»
 
 
Foto: Liis Terimann

Žürii valib täna esitatud lugude hulgast 20 parimat ja avalikustab need hiljemalt 5. detsembril 2014.

Foto: Liis Terimann

Esimene poolfinaal toimub 7. veebruaril 2015

Teine poolfinaal toimub 14. veebruaril 2015

Finaal toimub 21. veebruaril 2015
 

Viimasel hetkel konkursile lugusid viinud muusikute seas oli näiteks Margus Vaher, Rolf Roosalu, Venno Loosaar, Anneliis Kits, Helen Adamson ja paljud teised.
 
Vaata galeriist, kes telemajas viimasel hetkel näole andsid!
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles