Loe, kellele ennustab Juhan Paadam Viini sõitu!

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Paadam on Sandra pärast ebaedu poolfinaalis oma kaitsvasse embusesse võtnud.
Juhan Paadam on Sandra pärast ebaedu poolfinaalis oma kaitsvasse embusesse võtnud. Foto: Liis Treimann

Pikaajaline Eurolaulu ja 47. Eurovisiooni peaprodutsent Juhan Paadam ennustab, et Eesti Laulu finaali võidavad Elina Born ja Stig Rästa lauluga «Goodbye to Yesterday», ent suured šansid esikohavõitlusse sekkuda on ka Daniel Levi laulul «Burning Lights».

«Eurovisiooni korraldajana ei ennustanud ma kunagi, sest tundus ebaeetiline eelistada kellelegi kedagi, kes kõik olid kokku tulnud sama eesmärki täitma. Nüüd, mõne aasta möödudes, võin seda luksust, et mitte öelda privileegi endale lubada!» ütles Juhan Paadam, kelle ekspertarvamuse põhjal on ennustusportaal OlyBet koostanud tänavuse Eesti Laulu finaali koefitsiendid.

Foto: Erlend Štaub

Juhan Paadami kaasamisel koostatud OlyBeti koefitsientide järgi on Elina Borni ja Stig Rästa edumaa lähima konkurendi ees küllaltki suur. Kui Elina ja Stigi võidukoefitsient on tänase seisuga üksnes 1,25, siis lähima konkurendi Daniel Levi koefitsient on juba tervenisti 6.

Foto: Viktor Burkivski

«See tähendab, et Daniel Levi võidu puhul saab oma lemmikule panustanud fänn tehtud panuse kuuekordsena tagasi. Elina ja Stigi poolehoidjate võidu tõenäosus on küll suurem, kuid nendele tehtud panus toob tagasi tunduvalt vähem,» selgitas OlyBeti ennustuse juht Vladimir Dratšjov.

«Stig Rästa ja Elina Born on juba mõnda aega kandnud favoriidi koormat. Lugu suudab kõnetada vaatajaid-kuulajaid, tõenäoliselt on seda lihvitud kaua ja põhjalikult ning autori professionaalsus ja küpsus on ilmne. Esikohavõitlusse sekkus aga uus noor tegija Daniel Levi, kes korraldas tõelise üllatuse. Tohutul hulgal energiat, võimekus laulda mistahes asendis, meeletu rõõm ja positiivsete emotsioonide plahvatus haaravad vaataja kaasa nii stuudios kui vastuvõtjate taga,» põhjendas Juhan Paadam.

Foto: Erlend Štaub

Juhan Paadami ekspertarvamuse järgi kuuluvad lisaks eelmainitud artistidele favoriitide hulka ka Elephants From Neptune lauluga «Unriddle Me» ning Elisa Kolk lauluga «Superlove». Mõlema OlyBeti võidukoefitsient on 8.

«Laul «Unriddle Me» eristub selgelt konkurentidest ning eristumine on ainult kasuks ka suurel eurolaval. «Superlove» Elisa Kolgi esituses kuulub aga sellesse žanrisse, mida tavaliselt eurovisioonilike hulka arvatakse,» kommenteeris Juhan Paadam.

Foto: Viktor Burkivski

Autsaiderid ehk koefitsiendiga 50 on kolmele viimasele kohale platseerunud Kali Briis Band, The Blurry Lane ja Maia Vahtramäe. «Kui keegi nendest kolmest peaks ootamatult võitma, kasvab lemmikule panustanud ustava fänni panus koguni 50 korda,» selgitas Vladimir Dratšjov.

«Žürii ja publiku häältest kombineeritud 50/50 hääletussüsteem, nagu oleme tähele pannud, pakub alati üllatusi ning kindel on vaid see, et miski pole kindel. Praegu on aeg mõelda ja ennustada, sest ka ennustustel on valikuprotsesside kujundamisel ja otsuste tegemisel oma kindel roll,» rõhutas Juhan Paadam.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles