Loe, mida arvavad välismaised eurofännid Eesti laulust

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2015: melu, green room, võitja
Eesti Laul 2015: melu, green room, võitja Foto: Erlend Štaub

Välismaised Eurovisiooni fännid on Eesti valikuga suuremas osas rahul - meile ennustatakse Eurovisioonil kõrget kohta, paremal juhul isegi võitu. Osad peavad aga lugu igavaks ja nii mõnigi võrdleb seda mulluse Hollandi duetiga.

Valik kommentaare Eurovisiooni veebilehelt, Facebookist ja blogidest:

Deividas K: «Fantastiline valik, Eesti! See lugu on sündinud jõudma vähemalt esikümnesse! Õnnitlused Leedust!»

Bros L: «Seda, kas see inimestele meeldib, näitab ainult aeg. Kuid keegi ei saa salata, et see hakkab vaatajatele ja žüriile meenutama Hollandi 2014. aasta lugu. Ma pakun, et kui seda nähakse kui Hollandi loost paremat lugu, siis see saab kõrge koha, kuid ei võida. Inimesed soovivad igal aastal midagi erinevat ja kui see ei näe ekraanil nii hea välja kui Hollandi laul, siis see põrub. Praegu on ikka veel eelis Itaalial. Mitte sellepärast, et me pole pop-ooperit varem Eurovisoonil näinud, vaid sellepärast, et see pole Eurovisoonil kunagi eriti edukas olnud. Ja kui Itaalia ei suuda ooperit müüa, siis kes veel.»

Miika K: «OMG! Kaksteist punkti Soomest!»

Jonas V: «Võitja! Kaksteist punkti Belgiast.»

Eugene: «Pole kahtlust, et kontseptsioon ja lavastus on «inspireeritud» Hollandi mullusest laulust. Laulud on siiski erinevad ja sellel on retro-kõla, kuid see pole kuigi originaalne. Laulu point on hea, kuid lavastus ja sõnad väga nõrgad. Instrumentaalselt on see ka väga hea.»

Jonathan M: «Suurepärane laul - väga hea valik. Sellel pole üldse Hollandi loo moodi - kitarriga duetti ei leiutatud 2014. aastal.»

James R: «Jama! Lõigatakse kasu Common Linnetsi pealt, alates americanast kuni veidra lavalise suhteni ja must-valgeni. See kukub Viinis läbi. Oleks pidanud saatma Danieli või Malcolm Lincolni - nemad oleks asjale veidi särtsu lisanud.»

Alexander: «Armastan seda lugu ja usun, et neil läheb Viinis hästi. Ja lõpetage selle Common Linnetsiga võrdlemine. Igal aastal on 35-40 uut lugu ja väga raske oleks iga kord millegi täiesti uue ja enneolematuga lagedale tulla.»

Nikos: «Mulle meeldisid tänavu paljud Eesti võistluslugudest nagu eelmistelgi aastatel. Eesti on vist mu lemmikriik Eurovisioonil peale mu kodumaa. Mulle meeldib «Goodbye to Yesterday» väga, minu edetabelis on see Leedu ja Šveitsi järel kolmandal kohal.»

Ifigeneia K: «2015. aasta võitja! Hoiame Kreekas pöialt!»

Nico L: «Suured õnnitlused Saksamaalt! Eesti langetas täna suurepärase valiku. See on seni valitud eurolauludest üks mu lemmikutest. Kui vaatame, milliseid igavaid laule on seni valitud, on teie võimalused võistlus võita väga suured!»

Noah: «Itaalia või Eesti. Mõlemal juhul olen rõõmus. Leedu jääb kolmandaks. Ootan huviga teisi võistluslaule, kuid Eestile ja Itaaliale on raske ära teha.»

David D: «Võrratu valik! Kuidas oleks, kui Eurovisioon 2016 oleks Tallinnas? Õnn kaasa Hollandist!»

John A: «Fantastiline valik, kuid ma kahtlustan, et Eesti läheb vastamisi Leeduga, sest duetid Baltimaadest hakkavad võistlema. Lisaks veel Michele Perniola ja Anita Simoncini, nii et arvan, et kõik duetid jõuavad finaali.»

Karølis Š: «Eesti ja Leedu tegi täna parima valiku! Loodame, et Läti ühineb homme Balti võimuga!»

Denis O: «Viimaks ometi mõned head laulud. See on kena üllatus, et meie Balti naabrid saadavad ühed paremad laulud. Hetkel on see mu teine lemmik Leedu järel. Minu arust pole see Hollandi lauluga eriti sarnane. See on heade lauljate esitatud hea laul. Sellest saab fännilemmik ja see taastab Eesti reputatsiooni pärast mõningaid keskpäraseid laule. Sellel läheb hästi, ehk jõuab isegi esiviisikusse. Hoian teile pöialt!»

Thomas R: «Tallinn 2016! Olen sellest laulust sõltuvusest.»

Małgorzata H: «Ideaalne valik! See laul võitis juba minu hääle.»

Cátia A: «Ma tean, et see on ebapopulaarne arvamus, aga mulle see lugu eriti ei meeldi. Kahju.»

Thanassis N: «Ei, see on üks tükk mittemidagit. Tõeliselt halb katse petta midagi välja Hollandi 2014. aasta igavusest... Lõppude lõpuks on see koopia täielikust luuserist.»

Ali C: «Karjatasin elevusest ja terve mu perekond vaatab mind imelikult... Õnnitlused Uus-Meremaalt!»

Hal B: «Elina & Stig on ilmselgelt õige valik. Stig teeb Harry Connick Jr-it paremini kui Harry ise!» 

Gaabi D: «Aitäh, Eesti! Te ei valmistanud mulle pettumust! Teil on kogu mu toetus ja järgmine favoriit mu nimekirjas. Tallinn 2016 on väga võimalik. Palju edu Argentiinast!»

Saro P: «Tänavu toimub võistlus Itaalia ja Eesti vahel! Huvitav, kes võidab?»

Dilek Ö: «Üllatav näha, et see meeldib nii paljudele. Minu jaoks on see väga keskpärane laul. Samas oleme paljusid keskpäraseid laule võitmas näinud.»

Olga: «Kas Eesti üritab jälle teha seda «vaikus pärast tormi» värki? Nad juba üritasid «Euphoriat» «Amazinguga» kopeerida. Miks see peaks tänavu läbi minema?»

Fabrice B: «Ma ei saa aru, mis inimesed seda Common Linnetsiga võrdlevad. Sellel pole mingit seost kantrimuusikaga - see on pigem pop. Naine ja mees laulmas koos must-valge atmosfääriga polnud Common Linnetsi leiutis. Olge nüüd, tunnistage endale, et see on tõsine võistleja.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles