Vene õigeusu kirik kardab, et järgmine Eurovisioon toimub Venemaal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Polina Gagarina
Polina Gagarina Foto: SCANPIX

Venemaa õigeusu kirik teatas eile, et Eurovisiooni lauluvõistlus oma «habemega naiste» ja ülejäänud kitšiga on jälestusväärne.

Patriarh Kirilli sõnul on selle ürituse puhul tegemist homomeelse kitšilaulude võistlusega, edastab The Local.

Vene õigesusukirik kardab, et Venemaa esindaja Polina Gagarina võidab oma palaga «A Million Voices» lauluvõistluse ning 2016. aasta Eurovisioon toimub siis Venemaal.

«Kui Gagarina võidab, siis tulevad kõike need «habemega naised» Venemaale. See on meie kultuuri ja rahva jaoks alandav,» lisas patriarh.

Kiriku esindajate sõnul tuleks Venemaal korraldada oma lauluvõistlus, kus oleks näiteks isamaalised, noortele sobivad ja vaimsed laulud.

«Vajame sellist lauluvõistlust, mis oleks meile omane ja mis näitaks maailmale, kes me oleme,» nentis kirikupea.

President Vladimir Putini valitsemisajal on Vene õigesusu kirikust saanud mõjuvõimas jõud. Venelastest umbes 70 peab end usklikuks.

Eurovisiooni Venemaa esindaja Gagarina sõnul sattus ta oma kaasmaalaste kriitika alla, kuna ta pani üles video, millel teda on näha möödunud aasta Eurovisiooni võitjat, Austria lauljat Conchita Wursti põsele suudlemas.

Osa venelasi oli juba 2014. aastal kriitilised kui Wurst Kopenhaagenis võitjaks tuli. Samas oli ka palju neid venelasi, kes talle oma hääle andsid.

Vene õigeusu kirik teatas siis, et Wursti võit «legaliseeris kultuuripatustamise».

Twitteris aga hakkas siis levima nali, et Vene õigesusukirik keelab kleite kandvad habemega mehed, olles samas iroonia selle üle, et õigeusu preestrid kannavad habemeid ning pikki musti hõlste.

Moskvas toimus siis ka Conchita Wursti auks geiparaad, mis politsei poolt laiali aeti.

Venemaa võltslesbide duo t.A.T.u sai 2003. aastal Eurovisioonil kolmanda koha.

2015. aasta Eurovisiooni lauluvõistluse finaal toimub homme, 23. mail ning võitjasoosikuteks peetakse Venemaad, Eestit, Rootsit, Lätit, Leedut ja Ungarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles