Juhan Paadam: Elina ja Stig jäävad teiseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elina Born ja Stig Rästa
Elina Born ja Stig Rästa Foto: Mihkel Maripuu

Eurolaulu pikaajaline peaprodutsent Juhan Paadam ennustab 60. Eurovisiooni võitu Rootsile ja reserveerib Eestile teise koha, kuid ennustusportaali OlyBet analüütikud sarnaselt rahvusvahelistele kihlveokontoritele näevad teisel kohal hoopis Itaaliat või Venemaad.  

OlyBet portaali koefitsientide järgi Eurovisiooni finaali viie favoriidi seas on Rootsi koefitsiendiga 2,62, Itaalia ja Venemaa koefitsiendiga 4, Austraalia koefitsiendiga 9 ning Belgia koefitsiendiga 15. Eesti koefitsient võidule on 17, millega kuulub ta hetkel kuue tugevaima sekka.

Eurovisiooni tulemusi ennustaval Juhan Paadamil läksid enda sõnul kõik varasemad prognoosid «ligi 100% täppi». 

Paadam on kindel, et tänavune Eurovisiooni esikoht kuulub Rootsi laulule «Heroes» ning meie Elinale ja Stigile reserveerib ta teise koha.

«Samas finaali analüüsimisel ning oma eelistuste kujundamisel tuleb kindlasti tähele panna Venemaa, Itaalia, Austraalia, Aserbaidžaani, Iisraeli, Belgia ja Gruusia lugusid. Samuti on omad võimalused Poola ja Läti lauljataridel. Eesti edu seisukohast on oluline Norra dueti esinemine, sest nemad on meie Stigi ja Elina kõige otsesemad konkurendid käesoleva aasta lauluvõistluse finaalis,» kommenteeris Juhan Paadam.

OlyBeti koefitsientide järgi kõige väiksem lootus võidule on Saksamaal (koefitsient 201), Montenegrol (151) ja Poolal (151). Null punkti sellel aastal võistlejatest keegi siiski pigem ei saa.

«Poolfinaalid on järjekordselt tõestanud, et otse-eeter on tõeliseks lakmuspaberiks või proovikiviks nii heliloojatele, esitajatele kui ka teletegijaile. Otsesaade tagab vaatajaile eheda elamuse ning näitab artistide võimekust ja küpsust. Vaataja on finaaliks ennast kinnistanud oluliseks saate loomisest osavõtjaks, kelle maitse ja soovid kas ühtivad või lähevad lahku professionaalsete žüriide seisukohtadest. Nii sünnib tulemus, mis määrab lauluvõistluse paremusjärjestuse,» lisas Juhan Paadam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles