Kihlveokontor langetas Eesti eurolaulu võidukoefitsienti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elina Born ja Stig Rästa
Elina Born ja Stig Rästa Foto: Mihkel Maripuu

Eelmisel nädalal Eestile Eurovisioonil neljandat või viiendat kohta ennustanud Euroopa suurimate kihlveokontorite hulka kuuluv Unibet langetas pärast teist poolfinaali meie lõppkoha prognoosi, pakkudes nüüd Eestile 6.-7. kohta.

«Küllap tuleb aga otsida põhjuseid sealt, et ka mitmete konkurentide senine esinemine on olnud muljetavaldav,» arvas Unibeti Eesti kliendisuhete juht Ergo Maruste.

23. mail Viinis toimuva 60. Eurovisiooni finaalkontserdi suurimaks favoriidiks peetakse endiselt Rootsit esindava Måns Zelmerlöwi lugu «Heroes», mille võidukoefitsient on võrreldes eelmise nädalaga mõnevõrra paranenud (2,35 vs. 2,75).

Järgnevad Itaalia (4,0) ning Venemaa (4,50), kellest viimane on teinud võrreldes poolfinaalidega märkimisväärse tõusu – varem hinnati idanaabrite võiduvõimalusi vaid ühele 26 vastu. Kui neljas koht kuulub Eurovisioonil debüteerivale Austraaliale, siis viiendaks on tõusnud Belgia, keda ei peetud enne poolfinaale isegi esikümne vääriliseks.

Elina Borni ja Stig Rästa esituses kõlav «Goodbye to Yesterday» jagab koos Norraga kuuendat kohta ning mõlema riigi edulootusi hinnatakse ühele 26 vastu. Varem väljendas Eesti võiduvõimalusi koefitsient 10.

Sellest hoolimata on Unibet veendunud, et Eesti lõpetab kindlalt esikümnes (koefitsient 1,20) ning on edukaim Balti riik (koefitsient 1,50). Kui lätlastele ennustatakse samuti kohta kümne parema hulgas, siis Leedule pigem võistlejaterivi lõpus.

Kihlveokontori hinnangul annab Eesti maksimumpunktid Rootsile ning mitte ükski riik ei jää finaalis nullile, kuid võidulaulu lootused mistahes punktirekordite püstitamiseks on äärmiselt marginaalsed.

«Siiani on Unibet ennustanud käimasolevate Eurovisiooni lauluvõistluste tulemusi võrdlemisi täpselt ning ainsaks suuremaks möödapanekuks oli üheks favoriidiks peetud Soome punkbändi Pertti Kurikan Nimipäivät väljalangemine poolfinaalis.Kuni viimaste punktide andmiseni pole aga miski kindel ning ma ei kahtle, et miljoneid Eurovisioone fänne ootab ees põnev finaalkontsert,» lisas Maruste.

Koefitsientide allikas:www.unibet.ee/betting#/group/2000053071/category/1209

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles