Elu24 Eurovisioonil! Heidy Purga paljastas Eesti Laulu arengusuunad ja avaldas lemmikud finaalilood

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna selgub Viinis suurejoonelises Wiener Stadthalle kontserdisaalis, kes võidab 60. Eurovisiooni lauluvõistluse. Elu24 püüdis kinni viimast aastat Eesti Laulu produtsendi ametis oleva ja riigikokku suundunud Heidy Purga, kes paljastas, kuhu võiks Eesti Laul ilma temata suunduda.

"Tulin siia oma pooleliolevat tööd lõpetama, sest enne riigikokku astumist töötasin Eesti Laulu produtsendina. See on ühtlasi mu viimane Eesti Laul ja Eurovisioon," rääkis Heidy Purga Elu24-le.

Riigikokku suundunud Purga rääkis, et ta ei ole ennustustes kunagi hea olnud, isegi Eesti Laulu kontekstis: "Usun, et neil läheb päris hästi. Muidugi kunagi ei tea, aga mulle tundub, et finaali tase on sel aastal tasavägine ja hea produktsiooniga laule on peale Eesti ka teistel riikidel. Kui ma eile kõiki peaproovis nägin, tundus, et on tekkinud heas mõttes produktsiooni taseme ühtlustus."

Viinis toimuv on Purga sõnul Eurovisioonil hästi korraldatud. "Mis puudutab lavatagust, artistide lavale minekut, ooteaegu ja kellaajalist täpsust, siis selle koha pealt on nagu väga hästi hakkama saanud. See on selge, et proovides tuleb apsakaid ette ja et tuleb saade seisma panna," rääkis Purga et sellise saate puhul on nii palju nüansse, et see on loogiline, kui esimesel korral kõik ei suju.

Elinale ja Stigile Heidyl väga nõuandeid anda pole ning tehakse kõik, et artistid tunneks end võimalikult mugavalt ja närvipinget poleks väga palju.

Heidyle endale meeldivad veel ka Belgia, Läti, Venemaa, Itaalia lugu.

Vaata videost, kuhu plaanib Heidy sõnul Eesti Laulu võistlus edaspidi areneda!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles