Eurovisioon võitleb Venemaa väljavilistamise vastu eritehnoloogiaga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
60.Eurovisiooni lauluvõistluse finaali esimene peaproov 25. VENEMAA - Polina Gagarina
60.Eurovisiooni lauluvõistluse finaali esimene peaproov 25. VENEMAA - Polina Gagarina Foto: Mihkel Maripuu

Eurovisiooni lauluvõistluse korraldajad võtsid kasutusse erilise «väljavilistamisvastase» tehnoloogia, et summutada publiku võimalikku pahameeleväljendust Venemaa esituse ajal.

Eelmisel aastal kõlas Tolmachevy Sistersi esituse ajal saalis vali vilekoor, mida oli selgelt kuulda ka otseülekandes, vahendab Mashable. Toona pahandas publikut Venemaa tegevus Ukrainas ja geide halb kohtlemine.

Eurovisiooni produktsioonitiim võttis nüüd kasutusele «helivähendajad», mis peaksid publiku häält teleülekandes varjama.

«Eelmisel aastal oli meil väga piinlik, kui see juhtus. See ei kuulu selle ürituse vaimu juurde,» ütles kommunikatsioonijuht Jarmo Siim ajalehele The Moscow Times. «Nagu ütleb võistluse moto - me oleme siin, et ehitada sildu.»

Vilekoori-vastasest tehnoloogiast täpsemalt ei räägitud, kuid Siim seletas, et publikust tulevate ebasobivate helide vastu võitlemiseks on mitu varianti. Ta lisas siiski, et «plaan A on kasutada tavapärast heli publikust».

Venemaa esindaja Polina Gagarina rõhutas, et ta ei kuuleks mahakarjumist niikuinii. «Tavaliselt kasutan vaid ühte kõrvamonitori, et kuuleksin esinedes publikut ja tunnetaksin nende energiat, kuid Eurovisioonil nõutakse mõlema kasutamist,» sõnas lauljatar.

Gagarina avaldas hiljuti sotsiaalmeedias video, milles ta poseerib koos Austriale võidu toonud Conchita Wurstiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles