Eesti Laul 2016 lauluvõistlusele on esitatud esimesed viis lugu

Meisi Volt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Eurovisiooni delegatsiooni juht Mart Normet.
Eesti Eurovisiooni delegatsiooni juht Mart Normet. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kaheksandat korda toimuv Eesti Laul on saanud taas hoo sisse. Vana telemaja valvelaud Gonsori tänaval on vastu võtnud esimesed võistluslood.

«Poolfinaalidesse mahub 20 lugu, nii et 15 kohta on veel vabad,» on produtsent Mart Normet heatujuline. «Tundub, et lähme samas rütmis kui varasematel aastatel - viis lugu kolm ja pool nädalat enne tähtaja kukkumist on hea algus!»

Foto: Eesti Laul

Tänavune lauluvõistlus ootab lugusid juba 2. novembriks ehk kuu aega varem kui eelnevatel aastatel. Tähtaja liigutamine varasemaks annab artistidele võimaluse rohkem oma loo ja lavalise numbriga tegeleda ning lugudel raadioeetris ka kauem kõlada.

Põhitingimused Eesti Laulul osalemiseks: esitatava laulu pikkus tohib olla kolm minutit, sõnad ega viis ei tohi olla avalikult kõlanud enne 1. septembrit 2015 ning kõik esitajad ja autorid peavad olema Eesti kodanikud või residendid. Täpne reglement on üleval siin.

Eelvoorus osalemiseks tuleb laul tuua hiljemalt 02.11.2015 kell 15.00 Gonsiori 27 valvelauda.

Eesti laul 2016 ajakava

2.11 Laulude esitamise tähtaeg

13.02 I poolfinaal

20.02 II poolfinaal

5.03 Finaal

Eesti Laul on suurim kodumaine lauluvõistlus ja aasta olulisim muusikasündmus, mille eesmärk on elavdada siinset muusikamaailma ja aidata kaasa Eesti popmuusika arengule. Kokku on Eesti Laulule seitsme aasta jooksul esitatud 1133 lugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles