Eesti Laul 2016 laulude esitamise tähtajani on jäänud vaid kümme päeva


Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul
Eesti Laul Foto: Eesti Laul


Eesti Laulu eelvooru saab esitada uusi heliteoseid 2. novembrini, kui tähtaeg kukub kell 15:00.

«Tuletan meelde, et nii sõnad kui meloodia peavad olema uued – avalikult esitatud või võrku üles riputatud mitte varem kui 1. septembril,» räägib produtsent Mart Normet. «Eesti Laul ongi läbi ja lõhki uute laulude konkurss.»

Kõik laulude autorid ja esitajad peavad olema Eesti kodanikud või residendid tulumaksuseaduse mõttes. Veebilehel eestilaul.ee on üleval ametlik reglement, mille järgi tuleb laulud sisse laulda samade esitajate poolt, kes teeksid seda ka poolfinaali pääsemise korral.

«Küll aga ei pea meile tooma veel lõplikult viimistletud pala. Heast demost piisab, et žürii saaks aru, kas sisu on piisavalt,» julgustab Normet. Laulude lõplikud versioonid tuleb üle anda detsembrikuus.

Eesti Laulu ajalugu on näidanud, et tähelennu on teinud ka mitmed artistid, keda võitjaks ei kuulutatud. Nii on laiemale publikule tuttavaks saanud Daniel Levi, kes on varasemalt Eesti Laulul üles astunud hoopis August Hundi taustalauljana; Elisa Kolk, kes annab kontserte üle Eesti ning Winny Puhh, kes kutsuti just tänu Eesti Laulule esinema Pariisi monädalale.

Eelvoorus osalemiseks tuleb laul tuua hiljemalt 02.11.2015 kell 15:00 Gonsiori 27 valvelauda.

2015. aastal laekus eelvooru 219 lugu. Kokku on Eesti Laulule seitsme aasta jooksul esitatud 1133 lugu.

Eesti Laul 2016 ajakava

Lugude esitamise tähtaeg 2. november 2015

I poolfinaal toimub 13. veebruaril 2016

II poolfinaal toimub 20. veebruaril 2016

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles