Lepland: kes tasa sõuab, see kaugele jõuab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Lepland
Ott Lepland Foto: SCANPIX

Eestit Eurovisioonil esindav Ott Lepland ütles pärast poolfinaali, et tema ainus soov on hästi esineda ja seeläbi ka Eestit kenasti esindada.

«Väga tore, emotsioonid on ülevad ja väga tore on olla selliste suurte riikidega ühises finaalis,» kirjeldas Lepland esimesi tundeid.

Leplandi sõnul võttis ta pärast esitust hoiaku, et las saatus otsustab, sest tema andis endast küll kõik.

«Õnneks Euroopa täna (neljapäeval – toim) kuulas,» lisas ta.

Leplandi väitel ta esinedes erilist pinget ei tundnud ja enne lavale minekut valdas teda rahu.

«Ise ka imestasin. Olin Eesti Laulul oluliselt rohkem närvis või ärevil, selles mõttes oli tunne kuidagi väga rahulik, loodan, et nii on ka laupäeval,» selgitas ta. «Täna olin kuidagi omas maailmas, tundsin ennast väga mugavalt ja heli oli väga hea ning mõnus oli laulda.»

15 000 inimese ees seismist peab Lepland samas siiski eriliseks kogemuseks, sest adrenaliini vool on hoopis teistsugune ja publik annab tagasisidet, mis omakorda annab jõudu esineda.

«Esinemine jääb eluks ajaks meelde ja loodetavasti ka laupäevane,» lisas ta.

Eesti keel

Eesti keeles laulmist peab Lepland endiselt prioriteediks number üks, sest lugu sündis eesti keeles ja ta oli veendunud, et finaali jõuti just seetõttu, et lugu oli eesti keeles.

«Eesti keel on ääretult ilus keel ja seda enam, et meid on jube vähe – seda keelt tuleks igal pool propageerida,» toonitas Lepland.

Finaaliks kavatseb laulja valmistuda puhates ja samuti jätkatakse koos Maikeniga vokaaltreeninguid. Leplandi sõnul on tema vokaalne vorm kaks kuud tagasi olnud olukorraga võrreldes hoopis parem just tänu Maikenile.

Vokaalne vorm tähendab hääleseadet, et lauljal oleks võimalikult mugav ja hea laulda.

«Täna tundsin, et olen sellest loost vokaalselt hoopis enam üle kui märtsi alguses – seda kõike tänu Maikenile,» tunnustas Lepland.

Silmapiiril finaal

Kuigi Leplandi hinnangul saab ta finaalis veelgi paremini esineda, kutsus ta inimesi taas üles rahulikkusele, sest konkurendid on tugevad.

Leplandi sõnul luges ta eelmisel aastal pärast Getter Jaani finaali jõudmist meediast arutelusid selle üle, kas Saku Suurhall jääb Eurovisiooni korraldamiseks väikeseks.

«Pigem võtame asja rahulikult. Hoiame pöidlad pihus, kuid hoiame ka kaks jalga maa peal ja kes tasa sõuab, see kaugele jõuab,» rõhutas Lepland.

Laulja toonitas nüüdki taas, et tema jaoks on väga oluline riigi väärikas esindamine.

«Täitsa käsi südamel, kui lauapäevast esitust hiljem vaatan ja saan öelda, et olen rahul, siis see on minu jaoks kõige olulisem,» lõpetas Lepland.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles